Okulumuz Hakkında

ŞEHİT TANER BARAN İLKOKULU
KAZIMKARABEKİR MAH. CUMHURİYET CAD. ŞEHIT TANER BARAN ILKOKULU BLOK NO 61 SARIKAMIŞ / KARS
04744134741
0
https://sehittanerbaranio.meb.k12.tr
 Fotoğrafı

VİZYON

- Öğrenciyi, toplum içinde rollerini yapan, başkaları ile iyi ilişkiler kuran, iş birliği içinde çalışabilen, çevresinde edilgen olduğu kadar etken uyum sağlayabilen iyi ve mutlu bir vatandaş olarak yetiştirmek.

MİSYON

-Bizler; idareci, öğretmenler ve okul personelleri, bir bütün olarak, gerekli saygı ve sevgi çerçevesinde, bütün imkansızlıklara rağmen, öğrencilerimizin öğrenmeleri, bilgili, başarılı, kendine güvenen birer birey olarak yetişmeleri, 21. yüzyılda çağdaş yaşamın gereklerini yerine getirebilecek beceriler kazanmaları için hiç durmadan çalışacağız.

BAŞARILAR

-
Öğretmen :6
Öğrenci :84
Derslik :5
Kütüphane :1
Öğretim Şekli :Normal Öğretim

Öğretim Şekli

Normal Öğretim

Ders Başlama ve Bitiş

8.20/11.50---13.00/14.35

YABANCIDIL

İngilizce

Isınma Şekli

Doğalgaz

Servis Bilgisi

Bağlantı

ADSL

İl ve İlçe Merkezine Uzaklık

2 km

Yerleşim Yeri Bilgisi

Eski Erzurum Yolu 2.km üzerindedir.

Sportif Etkinlikler

Belli aralıklarla Sarıkamış Gençlik Merkezine gidilerek masa tenisi, voleybol,basketbol, langırt ve boks sporu yapılıyor.Bakanlığımız ile Gençlik ve Spor Bakanlığı arasında imzalanmış olan "İlkokullarda Spor Dalı Eğitimi Protokolü" kapsamında ilkokul öğrencilerimizin spor aktivitelerine erişiminin sağlanması, erken yaşlarda sporun çeşitli dallarıyla tanıştırılması, yeteneklerinin fark edilmesi, geliştirilmesi ve yönlendirilmesi amacıyla ilkokul 4. sınıflarda haftada 2 ders saati uygulanan Beden Eğitimi ve Oyun dersi saatlerinde sınıf öğretmenlerinin gözetiminde ve rehberliğinde antrenörler eşliğinde “Okul Spor Dalı Eğitimi” programı uygulanmaktadır.

Bilimsel Etkinlikler

Okulumuzda 2024 yılında (2023-2024 Eğitim Öğretim yılı) TÜBİTAK Bilim Söyleşileri kapsamında "ÇOCUKLAR NEDEN EBEVEYNLERİYLE DİJİTAL OYUN OYNAMASIN" Başlıklı Söyleşi yapıldı.

Proje Çalışmaları

"Çevreme Duyarlıyım, Değerlerime Sahip Çıkıyorum" Projesi kapsamında okulumuzda Değerler Kulübü kurularak gerekli çalışmalar yapılıyor.